Tikro daržo pradžia: pakeltos lysvės

by - 13:43



Pagaliau! Pagaliau aš turiu daržą! Už jį aš turiu dėkoti savo vyrui.

Idealiu atveju, lysves reikėtų formuoti rudenį, bet praėjusį rudenį nebesusiruošėme, o šiais metais laukti aš jau nebenorėjau.

Taigi, rezultate turiu dvi lysves 100x160 ir vieną 90x200. Pagal rekomendacijas, lysvės plotis neturėtų viršyti 1,5 metro, kad būtų lengva prižiūrėti augalus nelipant į lysvę.

Mūsų lysvių principas štai toks:


Foto pasiskolonta iš http://www.sunset.com

"Kojeles" vyras paliko ne todėl, kad mūsų kraštuose dažni žemės drebėjimai ir lysvė gali pasislinkti, o todėl, kad viską darė preciziškai, lysvių lygumą tikrino su gulsčiuku ir, esant reikalui, galėjo per daug iškilusius kampus giliau įkalti į žemę.

Karkasas gamintas iš grindinių lentų. Siekiant užtikrinti karkaso ilgaamžiškumą iš vidaus ištepėme impregnantu ir vyras iškalė plėvele, o išorę nudažėme impregnantu su pigmentu.

Dažnai prie lysvės dugno pritvirtinamas ir smulkus sietas, kuris apsaugo daržoves nuo kurmių, bet mūsų dirvožemis yra kone vienas molis, tad abejotina, jog koks nors kurmis jį įveiktų.

Ant dugno išklojome kartono lakštus, kurį sulaistome, kad lengviau irtų. Kartonas puikus maistas sliekams.
Ant kartono paskleidėme šiaudų. Tiktų ir pernykščiai lapai. Jei lysvę ruošiame iš rudens, krauname viską, kas tinka kompostavimui. Taip turėsime derlingą būsimą žemę.
Ant šieno paskleidėme kompostinės žemės, įmaišėme vištų mėšlo. Galiausiai ant viršaus užpylėme ploną sluoksnį pirktinės kompostinės žemės.


Kadangi dar galvojame ar uždėti "bortelius" ant lysvių viršaus, plėvelė liko plevėsuoti iki galutinio apsisprendimo.

You May Also Like

3 komentarai (-ų)

  1. Atsakymai
    1. Sveiki, mes rinkomės pagal spalvą... Impregnavome iš abiejų pusių, o vidines lysvės puses dar išklojome stora plėvele, kad kuo bent kiek sulėtintų medžio irimą.

      Panaikinti

Translate

Flickr Images

Like us on Facebook

Popular Posts

Instagram